Spalionice medicinskog otpada

Medicinski otpad predstavlja rastući problem širom svijeta, ugrožavajući sigurnost i zdravlje medicinskog osoblja, pacijenata, osoblja koje rukuje otpadom i sve više predstavlja ogromni rizik za stanovništvo i okoliš.

INCINER8 svojim dugogodišnjim iskustvom u redovnim i izvanrednim situacijama i hitnim intervencijama može pomoći pri odabiru i isporuci odgovarajučeg modela spalionice i popratne opreme.

Medicinski otpad

Približno 20 – 25% ukupne količine otpada kojeg generiraju zdravstvene ustanove smatra se opasnim i može predstavljati ozbiljan zdravstveni i okolišni problem. ukoliko se njime ne upravlja na odgovarajući način, odnosno ukoliko ga se ne zbrine na siguran i pouzdan način. Spaljivanje je jedina metoda koja osigurava potpunu destrukciju i neutralizaciju medicinskog otpada. Za daljnje smanjenje rizika, idealno je otpad spaliti što bliže ili na mjestu generiranja.

Zašto INCINER8 ?

Svojim dugogodišnjim iskustvom u ovoj problematici INCINER8 razvio je širok spektar modela pogodnih za različite aplikacije, od manjih zdravstvenih ustanova, velikih kliničkih centara pa do pružatelja usluga zbrinjavanja otpada. Naši modeli dizajnirani su na način da minimiziraju dodir operatera sa otpadom, uz maksimalnu efikasnost procesa.

Naše prednosti

Svi modeli iz spektra naših spalionica medicinskog otpada dizajnirani su za maksimalnu efikasnost procesa spaljivanja, sa kontroliranim unosom zraka za spaljivanje i posebnim higijenskim oblogama od nehrđajučeg čelika. Kombinirajući najbolje dostupne tehnologije sa našim opcionalnim sustavima za kontrolu zagađenja i pročišćavanja dimnog plina*, naše spalionice medicinskog otpada mogu zadovoljiti sve uvjete i lokalne standarde zemlje u koju se isporučuje.
* – svi sutavi za pročišćavanje dimnog plina su opcionalna oprema koju nudimo, pa vas upućujemo da se konzultirate sa lokalnim nadležnim tijelima oko izbora odgovarajuće opreme i opcija.

Primjena:

• Bolnice, klinike i općenito zdravstveni sektor
• Laboratoriji
• Krizni centri i kampovi za kontrolu zaraze
• Farmaceutska industrija
• Pružatelji usluge zbrinjavanja otpada
• Istraživačke i obrazovne institucuje

Općenito o INCINER8 spalionicama:

Vrhunska industrijska izolacija

Coretex© je posebno forumilar supstrat koji sadrži različite slojeve materijala omogučavajući gotovo svoj toplinskoj energiji koja se generira u spalionici da u njoj i ostane, i time podiže performase i efikasnost na potpuno novu razinu.


Robusna, dugotrajna konstrukcija

Sve naše spalionice konstruirane su od Britanskog, visokokvalitetnog čelika debljine 4mm. Spalionice su varene čitavom dužinom spojeva, od strane profesionalnih i iskusnih varioca. Na taj način naši kupci dobivaju godine bezbrižnog korištenja spalionice.


Modeli u potpunosti usklađeni sa regulativama

Svaki naš model spalionice testiran je prema svim odgovarajućim standardima kako bi se osigurala potpuna usklađenost sa regulativama. Svi modeli su CE regulirani u skladu sa BS E7N4 6-2:1997 (industrijska termoprocesna oprema – dio 2). Ova spalionica postiže temperature preko 850 °C u sekundarnoj komori i zadržava dimne plinove preko 2 sekunde, u skladu sa EC ABPR 1774/2002.


“Plug and Play” upravljački ormari

Od 2017 godine, koristimo vlastite, potpuno redizajnirane upravljačke ormare. Glavne karakteristike naših upravljačkih ormara:
– IP65 vodonepropusnost
– Jednistavno korištenje
– Robusne komponente
– Temperaturne sonde od 316 SS
– Odvojene kontrole za primarnu i sekundarnu komoru


Koristimo visokokvalitetne ljevane vatrostalne materijale

Naša nova tehnologija ljevanih vatrostalnih materijala pruža veću čvrstoću i stabilnost u usporedbi sa konvencionalnim materijalima
Visoka otpornost na termo šokove
Ova tehnologija omogućava brzo zagrijavanje, termostabilnost i robusnost kod predgrijavanja i u normalnoj uporabi.


Pregled modela:

Model I8-M15 Model I8-M20 Model I8-M40
Model I8-75A Model I8-M100 Model I8-M120
Model I8-M200Model I8-M250Model I8-M700
Model I8-M1000